Borůvková zmrzlina

Většina z nás si asi nedokáže představit léto bez zmrzliny. Pochutnat si na dobré osvěžující zmrzce ale jde i bez následných výčitek. Příprava téhle domácí zmrzliny je navíc až neuvěřitelně snadná.

Suroviny

  • 1 zmražený banán
  • 1 šálek zmražených borůvek
  • lžička medu nebo stéviové sladidlo PECVA (nemusí být)
  • datle, semínka, kokos, ovoce nebo cokoliv na ozdobu (nemusí být)

Postup

Do mixéru dejte mírně rozmražené borůvky a banán. Ovoce by mělo být rozmražené pouze natolik, aby se dalo mixovat. Mixujte, až se vytvoří kompaktní hmota. Případně více povolenou zmrzlinu můžete před podáváním dát na jednu dvě hodiny do mrazničky, aby ještě ztuhla. Banán dodá borůvkám potřebnou sladkost, podle chuti můžete případně přidat lžičku medu nebo stéviové sladidlo PECVA. Zmrzlinu můžete
ozdobit sekanými datlemi nebo konopnými semínky, kokosem nebo jakýmkoli bobulovým ovocem.