Tyhle domácí pralinky připravíte rychlostí blesku. Na rozdíl od těch z obchodu v nich nenajdete tuny cukru a nezdravých tuků. Můžete si na nich tedy pochutnat zcela bez výčitek (nejen o Vánocích).
Suroviny
- 1,5 tabulky kvalitní hořké čokolády s obsahem kakaa alespoň 80 %
- 2 ČL kokosového oleje
- na náplň cokoliv dle vlastní fantazie (sušené ovoce, kokos, arašídové máslo, oříšky,…)
Postup
Čokoládu nalámeme na kousky a společně s kokosovým olejem zahřejeme na vodní lázni. Po rozpuštění čokoládu lijeme do formiček (zhruba do 1/2) a necháme trochu ztuhnout v lednici (stačí cca 5 minut). Formičky naplníme, čím nás napadne a dolijeme čokoládou až k okraji. Vrátíme do lednice a necháme opět ztuhnout. Nechala jsem v lednici až do druhého dne, ale pokud spěcháte, nechte alespoň hodinku. Ztuhlé pralinky pak jen vymačkáme z formiček a máme hotovo.